Utbildningar för arbete på väg | EDU Performance®

Arbete på väg

Frågor eller funderingar?

Vi hjälper dig gärna om du har frågor kring våra utbildningar och kurser. Välkommen!

Kontakta oss

Utbildning i arbete på väg

Kurserna i vår Arbete på väg-utbildning riktar sig till alla som arbetar ute på vägarna, i syfte att öka medvetenhet om farorna och förstärka säkerhetstänket. Oavsett om det är en grundkompetens som du behöver eller en mer specialiserad kompetens om vägarbete, så har vi kursen för dig här på EDU Performance®.

Vem utbildningen passar för och hur den går till

Arbete på väg är en utbildning i flera delar, vilka visas nedan. Våra kurser erbjuds oftast både på plats och på distans.

 • Arbete på väg steg 1
  För dig som behöver en allmän Grundkompetens motsvarande Steg 1:1 då du utför arbeten på vägen som är upphandlat av Trafikverket.
 • Arbete på väg steg 2.1
  Under utbildningen tas lagar och regler för den som utför vägarbeten upp. Du får lära dig hur reglerna ska tillämpas vid flera olika typer av arbeten. Vid kursens slut ska du också kunna redogöra vilka risker som finns vid vägarbete och hur de kan förebyggas. Även trafiksäkerhetsfrågor inklusive trafikanters beteende kommer att ingå.
 • Arbete på väg steg 2.2
  I detta steg hanterar vi kompetenskrav för att utföra utmärkningar av markplacerade vägmärken samt skyddsanordningar på vägarbeten. Kompetens enligt APV Steg 2.2 ska erhållas av personal som ingår i BAS-P:s & BAS-U:s ansvarsområde och ansvarsåtagande.
 • Arbete på väg steg 3.0
  Den här kursen är utmärkt för dig som har entreprenad- eller projekteringsuppdrag.
 • Flaggvakt
  Vår utbildning till flaggvakt finns för dig som ska agera flaggvakt vid vägar där trafikdirigering krävs.

Alla kurser kommer resultera i kunskapstest där du kan erhålla utbildningsbevis efter godkänt resultat.

Kursen kan skräddarsys utefter dina önskemål

Vår arbete på väg-kurs kan skräddarsys utefter dina behov oavsett om du väljer att läsa kursen på plats eller på distans. Vi erbjuder utbildningen på svenska och engelska, men om andra språk skulle önskas går det att ordna. Kontakta oss gärna så hjälps vi åt med att hitta den bästa lösningen för just dig.

Glöm inte att vi även kan genomföra de
flesta utbildningar på flera språk !